Инициативата подкрепя  събития, които дават възможност на деца и младежи от 8 до 24 годишна възраст да се докоснат до света на програмирането по забавен и вдъхновяващ начин.

Инициативата „Запознайте се и програмирайте“ финансира със сумата до 300 евро проекти за събития от всякакъв тип около темата за програмирането, организирани като част от и по време на Европейската седмица на програмирането.

Различни групи на гражданското общество като училища, ИТ специалисти, или компютърни клубове могат да планират и провеждат събития за деца и младежи. Oрганизаторите на събитията обаче, за да получат финансиране, трябва да бъдат нестопански организации като училищни настоятелства, сдружения, фондации или читалища.

Регистрирайте вашето вдъхновяващо събитие на платформата: www.meet-and-code.org/ и получете финансиране до 300 евро, за да го реализирате.

Включете, за да създадете следващото поколение лидери. Учени и предприемачи са категорични, че чрез програмирането младите хора развиват полезни умения като способност за решаване на проблеми, креативност и комуникативност. Четете още как програмирането създава лидери тук. В една от своите статии проф. Мичъл Резник от Масачузетския технологичен институт (MIT) пише: „В процеса на обучението по програмиране хората се учат на още много неща. Те не просто се учат да програмират, те се програмират да учат.

Повече научете на: https://www.meet-and-code.org/about