Институт за модерна политика търси младежи за участие в проект в Турция.
Технологиите са се превърнали в незаменим фактор в нашия живот поради много причини, като например бърз и лесен достъп до информация и хора и възможност за развитие в различни области. Технологиите обаче са от полза само ако се използват ефикасно, ефективно и контролирано. Загубата на този контрол и превишаването на лимита и степента на използване водят до пристрастяване към технологиите.
Целта на проекта е да се гарантира, че младите хора осъзнават проблемите си, свързани с пристрастяването към технологии, като ги информират за вредата от технологичната зависимост и подобряват личните си умения. Проектът цели: да развива способността на участниците да се изразяват и да говорят публично; да се повиши осведомеността сред участниците за вредите от технологичната зависимост; повишаване на знанията на участниците в борбата с технологичната зависимост; да въведе в добрите практики за борба с пристрастяването към технологиите; да научи участниците как се прави SWOT анализ; да се демонстрира влиянието на спорта, изкуството и книгите върху пристрастяването към технологиите.
Брой и профили на участниците: Участниците са младежи и младежки лидери. Възрастовият диапазон е 14-26 години. Няма лимит за възрастта на лидерите.
Дейности по проекта: игри за опознаване, интеграция и групова динамика, представяне на Програма „Еразъм+“ и Youthpass, презентации за пристрастяването, интервюта с експерти за грешките, които се смятат за верни за пристрастяването, дейности, свързани с хоби, драма, изкуство и четене, като метод за създаване на навици за ефективно използване на времето. Освен това ще бъде направен SWOT анализ, който допринася за самооценката, оценка на дейностите, извършвани през целия ден, социални експерименти, за да се види реакцията на хората в обществото по темата, както и дейности по подготовка на проекти.
Дейностите ще се проведат от 20 до 28 януари в Анталия, Турция. Храната и настаняването на участниците е на 100 % покрито от организаторите. Такса за участие: 50 лева. Работният език на обучението е английски език.
Краен срок за кандидатстване: 5 януари 2018 г.

Моля попълнете апликационната форма